laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken zeeduivel met prei en paprika
  ingrediënten:
   
  • 250 gram zeeduivelfilet
  • 250 gram gesneden prei
  • 1 eetlepel Hoisin saus (te verkrijgen bij een Toko)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 100 gram gepelde (Noorse) garnalen
  • versgemalen peper
  • 3 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
  bereiding:
    - Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten; schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
- Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
- Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de garnalen erdoor en laat die snel warm worden. Breng het gerecht op smaak met peper.
- Lekker met rijst of aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats