Roergebakken zeeduivel met prei en paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram zeeduivelfilet
- 250 gram gesneden prei
- 1 eetlepel Hoisin saus (te verkrijgen bij een Toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 100 gram gepelde (Noorse) garnalen
- versgemalen peper
- 3 lente-uitjes
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten; schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
- Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
- Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de garnalen erdoor en laat die snel warm worden. Breng het gerecht op smaak met peper.
- Lekker met rijst of aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|