|
|
|
Aubergineschnitzels met een kruidenkorstje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote aubergine
- 3 sneetjes oudbakken brood
- handje verse groene kruiden peterselie, tijm, salie
- 3 eetlepels versgeraspte belegen Goudse kaas
- versgemalen peper
- 2 eieren
- olie om te bakken
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de aubergine schuin in 8 plakken van circa 1 cm breed.
- Verwijder de korstjes van het brood en verkruimel het met de diverse kruiden grof in de foodprocessor.
- Schep er de gedroogde kruiden, de geraspte kaas en wat peper door.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Haal de plakken aubergine eerst door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruimmengsel.
- Druk het paneerlaagje stevig aan.
- Verhit een laagje van ca 0,5 cm olie in een grote koekenpan tot er lichte damp afkomt.
- Bak de aubergineplakken in ca 3 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.
- Keer ze in een keer om.
- Bak ze in twee porties en houdt de gebakken schnitzels warm in een oven die is voorverwarmd op 100 oC.
- Geef er desgewenst tomatensaus bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|