laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aubergineschnitzels met een kruidenkorstje
  ingrediënten:
   
  • 1 grote aubergine
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • handje verse groene kruiden peterselie, tijm, salie
  • 3 eetlepels versgeraspte belegen Goudse kaas
  • versgemalen peper
  • 2 eieren
  • olie om te bakken
  bereiding:
    - Snijd de aubergine schuin in 8 plakken van circa 1 cm breed.
- Verwijder de korstjes van het brood en verkruimel het met de diverse kruiden grof in de foodprocessor.
- Schep er de gedroogde kruiden, de geraspte kaas en wat peper door.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Haal de plakken aubergine eerst door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruimmengsel.
- Druk het paneerlaagje stevig aan.
- Verhit een laagje van ca 0,5 cm olie in een grote koekenpan tot er lichte damp afkomt.
- Bak de aubergineplakken in ca 3 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.
- Keer ze in een keer om.
- Bak ze in twee porties en houdt de gebakken schnitzels warm in een oven die is voorverwarmd op 100 oC.
- Geef er desgewenst tomatensaus bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats