laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bavarois met ananas
  ingrediënten:
   
  • 1 ananas
  • suiker of zoetstof naar smaak
  • 250 gr magere yoghurt
  • 5 gr vanillesuiker
  • 1 zakje muntthee
  • 6 blaadjes gelatine
  • 15 cl room
  • 3 el olie voor de vorm
  bereiding:
    - Laat de gelantine weken in een bodempje water.
- Maak sterke muntthee met 10 cl kokend water, voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de thee en laat smelten.
- Klop de room op en voeg die op zijn beurt toe aan de gelatinethee, roer er de yoghurt en de vanillesuiker door.
- Giet de bereiding in de geoliede vorm en laat gedurende 6 uur opstijven.
- Schil de ananas, snij hem in twee, haal er de harde kern uit en snij het vruchtvlees achtereenvolgens in schijven en in blokjes.
- Breng op smaak met de suiker of zoetstof.
- Ontvorm de bavarois en dien op met de ananas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats