|
|
|
Gevulde eierdopjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 gekookte zoetwater reuzengarnalen
- 6 gekookte langoustinestaarten
- 100 g gepelde Noordzeegarnalen
- 2 eetlepels zalmeitjes
- 10 eieren
- 1 dl melk
- 50 g boter
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- peper en zout[color=blue:63e5116389]
- **voor de garnituur:[/color:63e5116389]
- gefrituurd preiwit
- verse kruiden (dille, kervel, bieslook, enz.)
- blokjes tomaat
- een handvol krulsla
- enkele radijsjes
|
|
bereiding: |
|
|
- De eieren zorgvuldig breken, de schalen wassen en laten drogen.
- De eieren in een kom mengen met het bieslook, peper en zout.
- De boter laten smelten in een pan. De eieren toevoegen en op een heel zacht vuurtje voortdurend omroeren tot een halfvaste massa.
- Het bakproces stoppen door er de melk onder te roeren.
- De eischalen vullen met wat roerei en volgens eigen fantasie afwerken met de Noordzeegarnalen, reuzengarnalen, langoustinesstaarten en zalmeitjes. Naar wens garneren en serveren in eierdopjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|