laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivel met een rivierkreeftensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 700 gram zeeduivel
  • 500 gram rivierkreeften
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 60 gram worteltjes
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels peterselie
  • 0,1 deciliter Armagnac
  • 3 bakjes creme fraiche
  • 50 gram roomboter
  bereiding:
    - Zet de rivierkreeften aan in de roomboter. Voeg als dit aangezet is de mirepoix (mengsel van in stukken gesneden wortel, prei en ui) toe. Bak het geheel even door en doe dan de tomatenpuree erbij en laat het even ontzuren. Flambeer dit vervolgens met armagnac en voeg meteen de creme fraiche, de dragon en de peterselie toe.
- Kraak de rivierkreeftjes met een deegrol zodat de kreefjes de optimale smaak afgeven aan de saus. Kook dit geheel goed door; peper en zout naar smaak en zeef de saus.
- Bak nu de zeeduivelfilets gaar in de roomboter en serveer ze met de rivierkreeftensaus eroverheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats