Eierpudding met kaneel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eieren
- 4 el rijstebloem
- 3 el (donker)bruine basterduiker
- 1 el geklaarde boter
- 2 ananasringen uit blik
- 2 tl kaneel
- 4 el kaneellikeur
|
|
bereiding: |
|
|
- Breek de eieren in een kom en klop ze schuimig op. Strooi de rijstebloern door een zeefje erover. Klop alles opnieuw en voeg tijdens het kloppen 1 1/2 eetlepel basterdsuiker toe. Bestrijk een groot diep bord met een kwastje met geklaarde boter.
- Leg een achtmaal gevouwen theedoek op de bodem van een pan. Plaats het bord erop.
- Schenk het eiermengsel in het bord. Giet daarna zoveel kokend water naast het bord in de pan tot het water net niet in het bord kan lopen. Hou het water tegen de kook aan.
- Laat de eiermassa in het bord stollen. Neem het bord daarna uit de pan en laat de pudding koud worden.
- Laat de ananasringen uitlekken. Snij ze daarna in kleine segmentjes. Leg de segmentjes precies in het midden van een grote ronde schaal.
- Snij de koude pudding in 12 puntjes. Leg de puntjes als een grote ronde zon op de schaal.
- Schep hierna 1 1/2 eetlepel basterdsuiker in een pannetje. Roer kaneel erdoor en voeg 4 eetlepels kokend water toe. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en roer de likeur erdoor. Schenk het warme sausje over de eierpunten.
- Dien het nagerecht op wanneer alles volkomen koud is geworden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|