laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brugse biscuits
  ingrediënten:
   
  • 750 g bloem
  • 50 g gist
  • 100 g suiker
  • zout
  • 3 eieren
  • kaneel
  • 1/2 liter lauwe melk
  bereiding:
    - De bloem op het aanrecht strooien, een kuiltje in het midden maken en er de in wat lauwwarme melk opgeloste gist ingieten. Het gistmengsel met wat bloem vermengen tot een dikke brei ontstaat, deze met wat bloem afdekken en laten rijzen tot er barstjes ontstaan. Vervolgens de suiker, een mespunt zout, de eieren, een 1/2 eetlepel kaneel en de resterende lauwe melk toevoegen. De ingredienten 5-6 minuten kneden. Het deeg met een theedoek afdekken en laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Opnieuw doorkneden en het deeg over een of twee beboterde cakevormen verdelen. Het deeg laten rijzen en krap 1 uur in een voorverwarmde oven (180°C) bakken. De vormen mogen voor niet meer dan de helft met het deeg zijn gevuld, omdat het anders over de rand rijst. Het gebak ca. 24 uur in de vorm laten staan. Uit de vorm nemen en in dunne plakjes snijden.
- De plakjes besprenkelen met een suikersiroop die is gemaakt van bruine basterdsuiker en een beetje water. De plakjes onder de hete grill bruinbakken. In een goed afgesloten trommel bewaren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats