laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde koolvis met roze peper en limoen
  ingrediënten:
   
  • 400 g koolvisfilet in fijne plakjes gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl limoensap
  • 1 gehakt sjalotje
  • 4 eetlepels droge roze peperbolletjes
  • 2 fijngesneden takjes dille
  • peper en zout
  bereiding:
    - Laat de koolvisfilet in zeer fijne plakjes snijden door uw vishandelaar of leg de visfilet enkele uren in het vriesvak waarna hij makkelijker te versnijden is.
- Maak een marinade met de wijn, het limoensap, de gehakte sjalot, de peperbolletjes, de dille, peper en zout.
- Giet de marinade over de koolvisplakjes en laat 1 tot 2 uur marineren in de koelkast.
- Schik de koolvisplakjes op het bord. Versier met limoenschijfjes, roze peperbolletjes en dilletakjes.
- Lekker met koel glas witte wijn en stokbrood. Het gerecht kunt u ook serveren met gerookte zalm, waarover je vlak voor het opdienen de marinade drupppelt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats