laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde bananen uit de caribien
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 60 gr. Ongezouten boter
  • 4 Rijpe, maar stevige bananen, gepeld en in de lengte doormidden gesneden
  • 1/4 theelepel Kaneel
  • 80 gr. Suiker
  • 2 theelepels Limoensap
  • 0,8 dl Donkere rum
  bereiding:
    - Smelt de boter in een koekenpan bij matige warmte. Leg voorzichtig de stukken banaan erin; zorg dat ze niet breken. Bestrooi ze met kaneel en laat ze bakken tot ze aan beide zijden licht goudbruin zijn. Neem dan de bananen uit de pan en houd ze warm.
- Doe suiker en limoensap in de pan en laat dit bij lage temperatuur bakken tot de suiker smelt en zich een karamelsaus vormt. Leg de bananen terug in de pan.
- Warm vlak voor het opdienen de rum op, schenk deze over de bananen en steek dit aan. Onmiddellijk opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats