laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissers eenpans stoofpotje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 1/2 kg mosselen
  • 1/2 kg rivierkreeftjes
  • 1/2 kg tijgergarnalen
  • 1 grote ui
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 2 steeltjes bieslook
  • 1 potje voorverpakte gemalen saffraan
  • 3/4 liter geprepareerde visfumé of bouillon
  • +/- 400 gr niet kleverige rijst
  • 2 verse pepers
  • 1/2 kg champignons
  • 100 gr sojascheuten
  • Arachideolie
  bereiding:
    Voorbereiding: +/- 15 min
- kuis en snij de champignons in grove sneden
- kuis en pel de pepers en snij ze in fijne repen
- snij de puntjes van de verse sojascheuten
- kuis en snij de ui in grove repen
- versnij de knoflook heel fijn

Bereiding +/- 15 min
- Verwarm de wok heel heet met een scheut arachideolie
- voeg nu de gesneden groenten toe en roerbak ongeveer twee minuten aan tot ze beetgaar zijn.
- Haal alles uit de wok, zet het vuur wat zachter en doe in de wok terug een scheut olie, de visfumé en de rijst
- Als de fumé zijn kooktemperatuur bereikt voeg je de saffraan toe en laat verder gaarkoken op een matig vuur
- Voeg na een vijftal minuutjes ook de mosselen toe
- Net voordat de rijst gaar is haal je de mosselen uit de reeds geopende schelp en meng je die terug in de rijst
- Voeg je geroerbakte groenten, tijgergarnalen en rivierkreeftjes toe
- Als laatste voeg je de sojascheuten toe en laat je het geheel nog een tweetal minuutjes sudderen zodat de scheuten lekker krokant blijven

TIP:
- Een lekkere visfumé maak je gemakkelijk zelf door alle schelpen, koppen, scharen en graten van je scampi's , rivierkreeftjes, mosselen en andere vis te bewaren in de diepvries ( eender hoe ze de eerste keer bereid zijn ) en die dan bij gelegenheid allemaal samen inkookt samen met wat mediterrane kruiden. Na zeven behoud je dan een lekkere fumé die verder kan gebruikt worden in andere visbereidingen.
- Een andere bereidingswijze is zonder visfumé, saffraan, pepers en vis maar wel met kip, tomaat, reepjes wortel en room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats