|
|
|
Eenpans stoofpotje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:- 250 gr verse champignons
- 1 grote ui
- 50 gr bakboter
- 1/2 l magere of halfvolle melk
- 1 teentje knoflook
- 2 gote aardappelen
- verse peterselie
- 1 steeltje bieslook
- +/- 300 gr linzen, witte of groene bonen ( mag ook in blik zijn )
- 300gr varkens-of rundsvlees
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: ( +/- 15 min )
- schil de aardappelen, kuis de champignons ( borstelen of pellen, naargelang de versheid en kwaliteit )
- snij de aardappelen, het vlees en de champignons in sneetjes van ongeveer een halve centimeter dik.
- hak de peterselie, de ui en de knoflook fijn
Bereiding ( +/- 30 min )
- Doe de helft van de bakboter in een grote diepe braadpan
- braad het vlees kort aan en haal het daarna uit de pan
- voeg de rest van de bakboter toe aan de pan
- voeg de knoflook, de ui, de bieslook en champignons toe en laat ze glazig aanbakken op een matig vuur
- Voeg nu de aardappelen en de melk toe en laat alles op een middelmatig vuur gaar koken
- Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je nu ook de bonen/linzen, het vlees en de peterselie toe aan het gerecht
OPMERKING : indien je verse bonen/linzen gebruikt voeg je die aan de bereiding toe als de aardappelen een 5-tal minuutjes aan het koken zijn
- breng op smaak met peper en zout
- laat het geheel nog een 5 - tal minuutjes inkoken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|