laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eenpans stoofpotje
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 250 gr verse champignons
  • 1 grote ui
  • 50 gr bakboter
  • 1/2 l magere of halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gote aardappelen
  • verse peterselie
  • 1 steeltje bieslook
  • +/- 300 gr linzen, witte of groene bonen ( mag ook in blik zijn )
  • 300gr varkens-of rundsvlees
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding: ( +/- 15 min )
- schil de aardappelen, kuis de champignons ( borstelen of pellen, naargelang de versheid en kwaliteit )
- snij de aardappelen, het vlees en de champignons in sneetjes van ongeveer een halve centimeter dik.
- hak de peterselie, de ui en de knoflook fijn

Bereiding ( +/- 30 min )
- Doe de helft van de bakboter in een grote diepe braadpan
- braad het vlees kort aan en haal het daarna uit de pan
- voeg de rest van de bakboter toe aan de pan
- voeg de knoflook, de ui, de bieslook en champignons toe en laat ze glazig aanbakken op een matig vuur
- Voeg nu de aardappelen en de melk toe en laat alles op een middelmatig vuur gaar koken
- Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je nu ook de bonen/linzen, het vlees en de peterselie toe aan het gerecht

OPMERKING : indien je verse bonen/linzen gebruikt voeg je die aan de bereiding toe als de aardappelen een 5-tal minuutjes aan het koken zijn

- breng op smaak met peper en zout
- laat het geheel nog een 5 - tal minuutjes inkoken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats