laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Voorjaarsragout met asperges
  ingrediënten:
   
  • 500 gram asperges
  • 250 gram snijbonen
  • 1 bos worteltjes
  • 1 blikje mini-maiskolfjes
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • halve liter melk
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • versgemalen peper
  • scheutje citroensap
  • 1 theelepel bouillonpoeder (desgewenst)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of bieslook (vers of uit de diepvries)
  bereiding:
    - Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van ca 4 cm.
- Snij de schoongemaakte snijbonen en de geschrapte worteltjes schuin in stukken van ca. 4 cm.
- Kook de asperges, de snijbonen en de worteltjes afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
- Laat ze uitlekken.
- Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze schuin doormidden.
- Verhit de boter in een grote steelpan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
- Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot het een gladde saus is.
- Laat af en toe roerend op laag vuur ca 10 minuten zachtjes pruttelen om de bloemsmaak kwijt te raken.
- Roer de creme fraiche en de eierdooiers door elkaar, draai het vuur laag en roer het roommengsel door de saus.
- Breng op smaak met wat peper, zout, citroensap en desgewenst bouillonpoeder en roer er de dille of de bieslook door.
- Schep de groenten door de saus en laat op laag vuur kort doorwarmen,
- Geef er aardappelpuree of gekookte krielen bij en zachtgekookte of gepocheerde eieren
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats