|
|
Bereiding:
- Meng boter met de bloemsuiker. Voeg daarna het ei toe en meng de bloem tot een homogeen geheel. Laat rusten.
- Rol de deeg uit en plaats in een vorm. Bak af op 180°C. Laat afkoelen en bedek met de gemengde patissiere. Bedek met aardbeien en strooi er bloemsuiker over.
[b:ebbe80bde0]crème patissiere[/b:ebbe80bde0]:
2,5 dl melk
25 gram bloem
25 gram suiker
3 eierdooiers
1/4 vanillestokje
Roer de eierdooiers met de suiker en de gezeefde bloem glad zonder klontjes. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en voeg deze al roerende bij de eierdooiers. Giet alles terug in de pan en laat op zacht vuur in 10 minuten gaar koken. Giet over in een kom en laat afkoelen zonder velvorming, dit kan door te bestrooien met suiker of te bedeppen met boter of af te dekken met beboterd vetvrij papier. |