laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Creools eenpansgerecht
  ingrediënten:
   
  • 4 koppen rijst
  • 2 ajuinen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpasta
  • 1 kop peultjes
  • 1 wortel
  • tomatenpuree
  • 500 gr. chorisso of andere pikante salami
  • 200 gr. gerookt spek
  • zout,peper + scheutje olijfolie + water
  bereiding:
    - Snijd alle groenten juliene.
- Fruit het spek en chorisso aan zonder te laten kleuren. (gebruik een wok, veel makkelijker of indien voorradig, een rijstkoker).neem het spek en chorisso uit de pan.
- Laat de groenten even stoven in het zo bekomen vet.
- Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie eraan toe.voeg de rijst toe aan de groenten en zet dit onder water. Ik bedoel dus, op 3 koppen rijst = 5 koppen water. voeg er peper en zout aan toe. laat alles koken totdat het water bijna is geabsorbeerd door de rijst.
- Voeg dan de chorisso en het spek eraan toe evenals de tomatenpuree.
laat verder garen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Tip:
Het vlees kan ook vervangen worden door zeevruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats