|
|
|
Creools eenpansgerecht |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 koppen rijst
- 2 ajuinen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook of knoflookpasta
- 1 kop peultjes
- 1 wortel
- tomatenpuree
- 500 gr. chorisso of andere pikante salami
- 200 gr. gerookt spek
- zout,peper + scheutje olijfolie + water
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd alle groenten juliene.
- Fruit het spek en chorisso aan zonder te laten kleuren. (gebruik een wok, veel makkelijker of indien voorradig, een rijstkoker).neem het spek en chorisso uit de pan.
- Laat de groenten even stoven in het zo bekomen vet.
- Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie eraan toe.voeg de rijst toe aan de groenten en zet dit onder water. Ik bedoel dus, op 3 koppen rijst = 5 koppen water. voeg er peper en zout aan toe. laat alles koken totdat het water bijna is geabsorbeerd door de rijst.
- Voeg dan de chorisso en het spek eraan toe evenals de tomatenpuree.
laat verder garen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Tip:
Het vlees kan ook vervangen worden door zeevruchten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|