laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignons met kruidenboter
  ingrediënten:
   
  • 12 grote champignons (wij hadden 1 heel bakje grote champignons)
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 40 gr gepelde amandelen
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 el citroensap
  • 3 el peterselie (ik had 1 eetl koriander, 2 eetl peterselie)
  • 3 theel gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 3 theel gehakte verse rozemarijn of 1 theel gedroogde rozemarijn (als gedroogd: kan je het fijnmaken in een vijzel)
  • 1 eetl gehakt vers bieslook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 75 gram boter, in vlokken
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een ondiep bakblik met olie.
- Haal de steeltjes van de champignons en hak ze fijn. Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op middelmatig vuur glazig. Voeg de steeltjes toe. Bak ze 2 minuten en haal de pan van het vuur.
- Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, kruiden, zout, peper en boter 20-30 seconden in de keukenmachine. Leg de champignonhoedjes in het bakblik. Schep gelijke hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje en strijk de bovenkant glad. Vul de champignons verder met het amandel-kruidenmengsel. Bak ze 10-15 minuten of tot de champignons gaar zijn en de boter gesmolten is.

Tip:
- Dit gerecht kan je het beste vlak voor het serveren klaarmaken. Je kunt de champignons tot twee uur tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats