|
|
|
Champignons met kruidenboter |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 grote champignons (wij hadden 1 heel bakje grote champignons)
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 40 gr gepelde amandelen
- 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
- 1 el citroensap
- 3 el peterselie (ik had 1 eetl koriander, 2 eetl peterselie)
- 3 theel gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
- 3 theel gehakte verse rozemarijn of 1 theel gedroogde rozemarijn (als gedroogd: kan je het fijnmaken in een vijzel)
- 1 eetl gehakt vers bieslook
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 75 gram boter, in vlokken
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een ondiep bakblik met olie.
- Haal de steeltjes van de champignons en hak ze fijn. Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op middelmatig vuur glazig. Voeg de steeltjes toe. Bak ze 2 minuten en haal de pan van het vuur.
- Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, kruiden, zout, peper en boter 20-30 seconden in de keukenmachine. Leg de champignonhoedjes in het bakblik. Schep gelijke hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje en strijk de bovenkant glad. Vul de champignons verder met het amandel-kruidenmengsel. Bak ze 10-15 minuten of tot de champignons gaar zijn en de boter gesmolten is.
Tip:
- Dit gerecht kan je het beste vlak voor het serveren klaarmaken. Je kunt de champignons tot twee uur tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|