Roodbaarsfilets met tapenade van olijven en gedroo |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 800 g roodbaarsfilets
- 1 teentje knoflook
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 ansjovisfilet
- 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie
- 15 g verse dille
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
- Pel het teentje knoflook.Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn.Hak de dille fijn.
- Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in.
- Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
- Besprenkel met de rest van de olie.
- Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|