Schelvis in kaassaus met broccoli en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g schelvisfilet
- 100 blauwschimmelkaas (Pas de Bleu, Roquefort...)
- 2,5 dl visfumet
- 1 dl room
- olijfolie
- 4 eetlepels gehakte dille
- 150 g broccoli
- 1 grote tomaat
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Bak de visfilets in olijfolie op een fel vuur. Bestrooi ze met peper, zout en flink wat fijngehakte dille.
Stoom of kook de brocolli gaar en verdeel hem in kleine bloempjes.
Ontdoe de tomaat van pel en pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Voor de saus:
laat de visfumet inkoken. Doe er de blauwschimmelkaas en de room bij en roer goed om. Als de saus te dun uitvalt kan ze eventueel met een bindmiddel wat gedikt worden. Doe er op het laatst de stukjes broccoli en tomaat bij.
Serveer op warme borden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|