Kruidige omelet gevuld met groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui
- 1 theelepel gehakte knoflook of 1 teentje knoflook
- 50 g katenspek
- 3 eieren
- 1 eetlepel melk
- 4 eetlepels (olijf)olie
- 1 zakje minikrieltjes (? 450 g)
- 10 sprietjes bieslook
- 1 pakje fijne soepgroenten (150 g)
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
- zout, peper
- hapjespan met anti-aanbaklaag
|
|
bereiding: |
|
|
- Ui (en knoflook) pellen en snipperen.
- Katenspek in reepjes snijden.
- Eieren loskloppen met melk, zout en peper.
- In pan olie verhitten en krieltjes op middelhoog vuur ca. 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen.
- Intussen bieslook in kopje fijnknippen.
- Krieltjes bestrooien met zout en peper.
- Ui, spek en knoflook aan krieltjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
- Soepgroenten en kruiden toevoegen en al omscheppend ca, 3 minuten meebakken.
- Eiermengsel erover schenken en kaas erover strooien.
- Ei afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen.
- Bieslook over omelet strooien. Omelet uit pan op schaal laten glijden.
- Serveer met tomatensla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|