laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidige omelet gevuld met groenten
  ingrediënten:
   
  • 1 ui
  • 1 theelepel gehakte knoflook of 1 teentje knoflook
  • 50 g katenspek
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 1 zakje minikrieltjes (? 450 g)
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 pakje fijne soepgroenten (150 g)
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas
  • zout, peper
  • hapjespan met anti-aanbaklaag
  bereiding:
    - Ui (en knoflook) pellen en snipperen.
- Katenspek in reepjes snijden.
- Eieren loskloppen met melk, zout en peper.
- In pan olie verhitten en krieltjes op middelhoog vuur ca. 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen.
- Intussen bieslook in kopje fijnknippen.
- Krieltjes bestrooien met zout en peper.
- Ui, spek en knoflook aan krieltjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
- Soepgroenten en kruiden toevoegen en al omscheppend ca, 3 minuten meebakken.
- Eiermengsel erover schenken en kaas erover strooien.
- Ei afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen.
- Bieslook over omelet strooien. Omelet uit pan op schaal laten glijden.
- Serveer met tomatensla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats