|
|
|
Pardanosnitzel met broccoli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 zakje panklare opscheppers (450 g, aardappeltjes)
- 1 schaaltje panklare broccoliroosjes (300 g)
- 200 g Pardanokaas
- 1 bosuitje
- 1 ei
- 1/2 eetlepel tacokruiden
- 3 eetlepels gembersiroop
- 5 eetlepels paneermeel
- 25 g boter of margarine
- 25 g kruidenboter
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Aardappelen in pan met weinig water en zout in ca. 12 à 14 minuten gaar koken.
- Intussen bosuitje schoonmaken en heel fijn snipperen.
- Korstjes van kaas snijden en boven kom de kaas grof raspen.
- Tacokruiden, gembersiroop en helft van bosui erdoor mengen, zodat een samenhangende massa ontstaat. Hiervan vier kleine dunne schnitzels vormen.
- In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
- Intussen in diep bord ei loskloppen.
- Op plat bord paneermeel strooien.
- Schnitzels eerst dor ei halen, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel. Dit nog een keer herhalen.
- In koekepan boter verhitten en schnitzels in ca. 2 minuten bruin bakken. Halverwege keren.
- Aardappels en broccoli afgieten en over twee borden verdelen. Kruidenboter op aardappels leggen en laten smelten.
- Schnitzels ernaast leggen en bestrooien met de rest van de bosui. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|