|
|
|
Kabeljauw met prei/tomatensaus en aardappelpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 gram
- zout, peper, 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel rozemarijn of tijm
- 2 eetlepels maizena
- aardappelpuree
|
|
bereiding: |
|
|
- Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken.
- In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren.
- Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn toevoegen. Al roerende aan de kook brengen.
- In een kopje maizena met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen.
- Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca.. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Intussen aardappelpuree maken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|