laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met prei/tomatensaus en aardappelpuree
  ingrediënten:
   
  • 2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 gram
  • zout, peper, 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel rozemarijn of tijm
  • 2 eetlepels maizena
  • aardappelpuree
  bereiding:
    - Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken.
- In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren.
- Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn toevoegen. Al roerende aan de kook brengen.
- In een kopje maizena met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen.
- Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca.. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Intussen aardappelpuree maken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats