laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kippebouten ontbeend en in 4 stukken gesneden
  • 1 grote rode paprika in blokjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 425 gram zeevruchten
  • 3 koppen langkorrelige rijst
  • 1 eetlepel olijfolie extra
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 grote ui in reepjes
  • 1/2 theelepel kurkama
  • 1 liter kippebouillon
  • 1 kop diepvriesdoperwten
  • 125 gram salami in dunne plakjes
  • 1 citroen in 6 schijfjes
  bereiding:
    - Verhit olie in een grote pan met dikke bodem. Kip toevoegen en op matig vuur in 2-3 minuten guidbruin bakken (eenmaal keren). Kip uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Doe paprika peterselie en fruits de mer in de pan en roer 1 minuut op matig vuur. Mengsel uit de pan nemen en apart zetten.
- Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, onder koud water afspoelen, nogmaals afgieten.
- Extra olie in de pan verhitten en ui toevoegen en 1 minuut op matig vuur goudbruin bakken. Doe de rijst erbij, roer goed en zorg ervoor dat alle korrels bedekt worden met olie. Kurkuma en bouillon erdoor roeren, pan afdekken met sluitend deksel.
- Breng de bouillon langzaam aan de kook, eenmaal roeren. Vuur lager zetten en 8-10 minuten afgedekt laten pruttelen. Kip bovenop de rijst leggen, afdekken en nog 10 minuten op laag vuur bakken.
- Voeg het paprika-mengsel, doperwten en salami toe. Afdekken en 8-10 minuten op laag vuur bakken, tot bijna al het vocht is opgenomen.
- Van het vuur halen. 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht opgenomen en de rijst gaar is. Met een vork de rijst losroeren en direct op een platte schaal serveren, gegarneerd met schijfjes citroen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats