|
|
- Verwijder de kop en bodem van de ananas, leg hem dan op uw werkblad en versnijd hem overlangs in schijven met een groot mes. Verwijder eventueel de bruine gedeeltes en de harde binnenkant.
- Laat in een kookpot 20 g boter smelten en laat de stukken ananas bruineren aan beide kanten. Flamberen met rum, de druivenpitten toevoegen, het vanille-stokje in de lengte in twee versnijden.
- Besprenkel met ananassap en laat 5 minuten bakken zodat de stukken ananas zacht worden aan de buitenkant en licht knapperig binnenin. Haal de stukken ananas en de druiven van het vuur en hou ze warm.
- Laat de saus slinken tot een lichte siroop en klop op met een nootje boter. Verdeel over de borden met stukjes vanille.
TIP:
* Een goede ananas moet stevig aanvoelen en zijn bodem moet een frisse geur verspreiden.
* In tegenstelling tot wat iedereen denkt, moet een goede ananas niet te zwaar zijn, hij zit dan immers boordevol water. |