laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijviesla met spekjes
  ingrediënten:
   
  • aardappelen
  • zout
  • 500 gram (ontbijt)spek, niet alleen vet
  • 1 ui
  • 1 grote krop (krul)andijvie
  • peper
  • 1 eetlepel azijn
  • +/- 4 dl bouilllon
  • 2 eetlepels bloem (35 gram)
  bereiding:
    - Kook de aardappelen in water met wat zout. Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat het in een klein beetje boter op laag vuur knapperig worden.
- Snijd de andijvie in kleine sliertjes, en de ui klein. Giet de aardappelen af en houd ze warm. (Dit kan b.v. door een schone theedoek onder het deksel te leggen).
- Schep de spekjes uit het vet. Roer de bloem door het spekvet en laat dit licht goudbruin kleuren.
- Giet er geleidelijk de koude bouillon bij. Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
- Laat nog even pruttelen. Voeg dan peper en azijn toe.
- Stamp de aardappelen en roer dan alles door elkaar.
Tip:
- Eventueel wat van de saus apart houden en er zo bij geven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats