|
|
|
Andijviesla met spekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- aardappelen
- zout
- 500 gram (ontbijt)spek, niet alleen vet
- 1 ui
- 1 grote krop (krul)andijvie
- peper
- 1 eetlepel azijn
- +/- 4 dl bouilllon
- 2 eetlepels bloem (35 gram)
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de aardappelen in water met wat zout. Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat het in een klein beetje boter op laag vuur knapperig worden.
- Snijd de andijvie in kleine sliertjes, en de ui klein. Giet de aardappelen af en houd ze warm. (Dit kan b.v. door een schone theedoek onder het deksel te leggen).
- Schep de spekjes uit het vet. Roer de bloem door het spekvet en laat dit licht goudbruin kleuren.
- Giet er geleidelijk de koude bouillon bij. Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
- Laat nog even pruttelen. Voeg dan peper en azijn toe.
- Stamp de aardappelen en roer dan alles door elkaar.
Tip:
- Eventueel wat van de saus apart houden en er zo bij geven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|