laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelli, courgettes met yoghurt
  ingrediënten:
   
  • 400 g tagliatelli
  • 2 à 3 middelgrote courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 dl extra zuivere olijfolie
  • 200 g Griekse yoghurt
  • peper en zout
  bereiding:
    - Het water voor de pasta aan de kook brengen.
- De courgettes wassen, de twee uiteinden verwijderen, ze in de lengte in twee snijden, vervolgens versnijden in halve rondjes van 1 cm diameter.
- Dan 1 dl olijfolie op een zacht vuurtje opwarmen in een grote pan met de gepelde knoflookteentjes die u in twee snijdt. Na 2 à 3 minuten de warmtebron hoger zetten en de halve courgetterondjes toevoegen.
- Enkele ogenblikken op een hoog vuur bakken en dan verminderen tot een matig vuur. De courgettes hebben 7 à 8 minuten nodig om al dente te worden, wat overeenkomt met de kooktijd van de tagliatelli.
- Doe nu de Griekse yoghurt in een grote slakom en voeg zout en peper toe. Dan 5 cl olijfolie toevoegen en de zorgvuldig afgegoten courgettes. De tagliatelli toevoegen en als een warm slaatje opdienen.
Tip:
- De yoghurt kan ook gekruid worden met een vleugje komijn en curcuma (allebei in poedervorm), wat vaak gebeurt bij Indische bijgerechten.
- U kunt eveneens een beetje verse of gedroogde Spaanse peper toevoegen. Vergeet niet om de pitten te verwijderen.
- Sommige mensen verwijderen liever de knoflookteentjes alvorens de courgettes te bakken. Op die manier is de olie licht gekruid met de knoflook.
- Voorzie steeds minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Neem 20 g zout per liter water.
- Ook al vindt u courgettes het jaar rond, niets is zo lekker als courgettes die zo van het land komen, zo mogelijk van biologische teelt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats