|
|
|
Tagliatelli, courgettes met yoghurt |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g tagliatelli
- 2 à 3 middelgrote courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 dl extra zuivere olijfolie
- 200 g Griekse yoghurt
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Het water voor de pasta aan de kook brengen.
- De courgettes wassen, de twee uiteinden verwijderen, ze in de lengte in twee snijden, vervolgens versnijden in halve rondjes van 1 cm diameter.
- Dan 1 dl olijfolie op een zacht vuurtje opwarmen in een grote pan met de gepelde knoflookteentjes die u in twee snijdt. Na 2 à 3 minuten de warmtebron hoger zetten en de halve courgetterondjes toevoegen.
- Enkele ogenblikken op een hoog vuur bakken en dan verminderen tot een matig vuur. De courgettes hebben 7 à 8 minuten nodig om al dente te worden, wat overeenkomt met de kooktijd van de tagliatelli.
- Doe nu de Griekse yoghurt in een grote slakom en voeg zout en peper toe. Dan 5 cl olijfolie toevoegen en de zorgvuldig afgegoten courgettes. De tagliatelli toevoegen en als een warm slaatje opdienen.
Tip:
- De yoghurt kan ook gekruid worden met een vleugje komijn en curcuma (allebei in poedervorm), wat vaak gebeurt bij Indische bijgerechten.
- U kunt eveneens een beetje verse of gedroogde Spaanse peper toevoegen. Vergeet niet om de pitten te verwijderen.
- Sommige mensen verwijderen liever de knoflookteentjes alvorens de courgettes te bakken. Op die manier is de olie licht gekruid met de knoflook.
- Voorzie steeds minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Neem 20 g zout per liter water.
- Ook al vindt u courgettes het jaar rond, niets is zo lekker als courgettes die zo van het land komen, zo mogelijk van biologische teelt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|