laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoensalade met meloen
  ingrediënten:
   
  • sap van 1 limoen, 1 sinaasappel en 1 grapefruit
  • 1 dl olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • zout, versgemalen peper
  • 4 verse kerveltakjes
  • 250 g gerookte kalkoenfilet
  • 1 kleine zoete meloen
  • 100 g gemengde friseesla
  • 1 potje creme fraiche (125 ml)
  bereiding:
    - Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie. Roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel. Snijd de gerookte kalkoenfilet in stukjes.
- Halveer de meloen; verwijder het zaad en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit. Verdeel de sla over 4 borden; schep de dressing erover.
- Leg de stukjes gerookte kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla. Schep wat creme fraiche erop en garneer met de kervelblaadjes. Geef er geroosterd brood met kruidenboter bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats