 |
|
 |
Kalkoensalade met meloen |
|
ingrediënten: |
|
|
- sap van 1 limoen, 1 sinaasappel en 1 grapefruit
- 1 dl olijfolie extra virgin
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- zout, versgemalen peper
- 4 verse kerveltakjes
- 250 g gerookte kalkoenfilet
- 1 kleine zoete meloen
- 100 g gemengde friseesla
- 1 potje creme fraiche (125 ml)
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie. Roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel. Snijd de gerookte kalkoenfilet in stukjes.
- Halveer de meloen; verwijder het zaad en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit. Verdeel de sla over 4 borden; schep de dressing erover.
- Leg de stukjes gerookte kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla. Schep wat creme fraiche erop en garneer met de kervelblaadjes. Geef er geroosterd brood met kruidenboter bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|