laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus
  ingrediënten:
   
  • 4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram
  • 1 kilo witlof
  • 75 gram boter
  • 2? deciliter slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels mosterd (Dijon)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een scheutje Franse cognac
  • peper en zout
  bereiding:
    - Snijd de witlof in kleine ringentjes (ongeveer een halve centimeter). Smelt wat boter in de koekenpan en voeg de witlofringen toe. Laat ze, al omscheppend, 5 minuten bakken. Voeg dan de suiker, slagroom en het scheutje Franse cognac toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken tot het de dikte heeft van rago?t.
- Breng op smaak met zout, peper en mosterd en eventueel ook nog wat boter.
- Dep de kabeljauw droog en bestrooi de stukken met zout en peper. Haal ze daarna door de bloem. Meng wat boter met olijfolie en bak hierin de kabeljauw gaar en goudbruin.
- Serveer de kabeljauw met de saus bij aardappelpuree. Een droge witte wijn smaakt er lekker bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats