 |
|
 |
Groentebundeltjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g wortel
- 250 g rode paprika
- 250 g bleekselderij
- zout
- 1 grote prei
- 50 g boter 1 dl witte wijn
- zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de wortel, de paprika en de bleekselderij schoon. Snijd ze in dunne reepjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout. Snijd de prei in repen en blancheer ze 1/2 minuut mee. Maak 12 gemengde bundeltjes van de wortel, de paprika en de bleekselderij. Knoop er een preireepje om en snijd ze in gelijke lengtes.
- Verhit de boter in een hapjespan. Voeg de witte wijn toe en leg de bundeltjes groente erin; bestrooi ze met zout en peper en kook ze 10 minuten zachtjes. Neem de bundeltjes uit de pan en bestrooi ze met de gehakte peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|