|
|
|
Aardappelkoekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g geschilde, in stukkengesneden aardappelen
- zout
- 1 dl kokende melk
- 30 g boter
- 1 kleine geraspte ui
- 2 eieren
- geraspte nootmuskaat
- peper
- aroma
- bloem
- gezeefd paneermeel
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet het water af; laat de aardappelen even drogen en wrijf ze door een zeef of maak ze fijn met de mixer. Klop de puree op met de melk, de boter en de ui. Splits de eieren; roer 2 eetlepels water door de dooiers en roer die met 2 eetlepels eiwit door de puree. Maak deze pikant van smaak met nootmuskaat, peper, zout en aroma. Maak porties van 2-3 eetlepels puree. Wentel de porties door de bloem en vorm schijven van de puree.
- Maak frituurvet warm (180°); er mag een vage witachtige damp te zien zijn.
- Klop de rest van het eiwit los; maar niet schuimig met wat zout en 1eetlepel water. Haal de porties uree door het eiwit; wentel ze daarna door het paneermeel en laat de aardappelkoekjes in het frituurvet door en door warm worden en mooi van kleur. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze in een vergiet uitlekken op keukenpapier. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|