laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwarktaart met cranberrycompote
  ingrediënten:
   
  • 23 beschuiten
  • 250 g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 750 g kwark
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 30 g bloem
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 2 eidooiers
  • geraspte schil van 1 citroen[color=blue:2b9769f540]
  • Voor de cranberrycompote:[/color:2b9769f540]
  • 1 zakje cranberry's (450 g)
  • 200 g suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 1/2 dl verse jus d'orange
  • 1 dl rode port
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 150°. Verkruimel de beschuiten. Houd 4 eetlepels kruim apart. Vermeng de rest met 50 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder.
- Vet de bodem van een springvorm in. Verdeel hier, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over. Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 pakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar. Meng de citroenrasp erdoor. Giet de kwarkmassa in de springvorm. Strooi de apart gehouden beschuitkruim erover.
- Bak de taart ca. 90 minuten onderin de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Snijd de rand met een scherp mes los; open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast.
- Maak intussen de cranberrycompote: breng alle ingredienten al roerende aan de kook. Kook de cranberry's ca. 30 minuten tot ze openspringen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
- Serveren: snijd 4 punten uit de taart; zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op.
Tip:
- Serveer de restvan de kwaktaart als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de koffie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats