laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta van gerookte zalm en basilicum/roomsaus
  ingrediënten:
   
  • 500 gr pasta
  • 1 l room
  • 750 gram gerookte zalm
  • 1 bos verse basilicum (evt. croutons)
  bereiding:
    - Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen. Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl.Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn). Verwijder alle ongerechtigheden van de zalm en snijd en julienne.
- Rasp de Parmesan en verdeel over een aantal bakjes. Kook pasta volgens receptuur. Voeg de zalm aan de hete saus toe en laat het vooral niet te gaar worden.
- Schik een bergje pasta op een warm bord. Saus en zalm eroverheen draperen. Garneren met basilicum chiffonade en eventueel wat croutons (= blokjes witbrood met wat knoflook bestreken en goudgeel gebakken in olijfolie). Naar wens Parmesan toevoegen.
Let op:
- Gerecht moet warm geserveerd worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats