laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel van groenten
  ingrediënten:
   
  • 9 bosuitjes
  • 2 courgettes
  • 4 vleestomaten
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, versgemalen peper
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes verse salie
  bereiding:
    - Bosuitjes schoonmaken en in stukken van circa 4 cm snijden.
Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van circa 1/2 cm snijden.
- Tomaten wassen en in stukken van 1 1/2 cm snijden.
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Ovenschaal licht invetten met olie.
- In koekenpan 2 el olie verhitten. Bosui op laag vuur circa 5 minuten bakken; niet laten kleuren. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Nog circa 1 minuut zachtjes meebakken.
- Bestrooi met zout en peper.
- Tijmblaadjes van takjes nemen. Salie fijn knippen. Uitjes op bodem van de schaal verdelen. Plakjes courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes verdelen. Circa 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien. Rest van de kruiden over de groenten strooien.
- Bestrooien met zout. Circa 1 1/2 el olie erover druppelen.
- Groenteschotel in circa 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats