laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenfilet met verse perzikken en sauce van Creme
  ingrediënten:
   
  • 400 gram kipfilet
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje koriander
  • 4 witte peperkorrels
  • 50 gr boter
  • 2 grote perziken of nectarines
  • 1/8 beker liter creme fraiche
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel bouillon
  • 1 theelepel fijngehakte verse koriander
  • peper uit de molen
  bereiding:
    - Maak een marinade van de witte wijn met 1 theelepel citroensap, peterselie,verse koriander, kervel en de gekneusde peperkorrels.
- Leg de kipfilet in de marinade, en laat deze ongeveer 3 uur op een gekoelde plaats marineren.
- Neem de kipfilet uit de marinade en dep deze droog waarna deze bestrooid kan worden met verse peper en zout.
- Smelt in een koekenpan 50 gram boter en laat deze uitbruisen.
- Bak de filet op een matig vuur mooi bruin aan beide kanten.
- Snijd de filets aan plakjes en dresseer deze op bord in de vorm van een ster.
- Leg de halve ontpitte warme perziken in het midden van het bord boven op de gesneden kipfilet.
- Maak van de braadboter een sauce van creme fraiche en voeg de fijn gehakte koriander toe.
- Voeg twee eetlepels citroensap en de bouillon toe en roer het geheel tot een sauce, breng het geheel opsmaak met verse peper en een beetje zout.
- Doe de saus over de perziken.
- Probeer het gerecht zo heet mogelijk te serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats