|
|
|
Konijn met bier, pruimen en wortelpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
1 konijn in stukken met het orgaanvlees
75 g boter
200 g gerookte spekblokjes
16 gedroogde pruimen
12 sjalotten
66 cl bruin bier van hoge gisting
25 cl gevogeltefond
1 kruidentuiltje
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
600 g wortelen
10 cl lichte room
3 snuifjes geraspte nootmuskaat
zout
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Pel de sjalotten. Hak het orgaanvlees fijn. Bak de stukken konijn in een grote stoofpan aan alle zijden bruin in 50 g warme boter. Doe er zout en peper op. Leg de stukken konijn apart. Bak in de plaats het spek met het orgaanvlees. Haal het eruit met een schuimspaan. Gooi het bakvet weg. Doe de stukken konijn, het spek, het orgaanvlees en de sjalotten weer in de stoofpan. Voeg er de gevogeltefond, het bier, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de jeneverbessen aan toe.
Breng het geheel langzaam aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 1 uur 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg er 15 min. voor het einde van de kooktijd de pruimen aan toe. Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Stoom ze 30 min. Mix ze tot een fijne puree samen met de room. Verwerk er de rest van de boter, de nootmuskaat, zout en peper onder. Zet het konijn in de stoofpan op tafel en dien de wortelpuree apart op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|