Tournedos van zalm & kabeljauw |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram katenspek
- 350 gram zalmfilet
- 350 gram kabeljauwfilet
- naar smaak peper en zout
- naar smaak boter en zalmeitjes
- 2,5 deciliter visfumet
- 1 deciliter creme fraiche
- 1 scheut champagne
|
|
bereiding: |
|
|
- Op het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreiden en het katenspek hierop dakpansgewijs leggen.
- De zalm en kabeljauw in lange repen snijden en deze om en om op het spek leggen.
- Het geheel strak oprollen en de rol anderhalf uur in de diepvries leggen.
- Voor de saus de fumet samen met de creme fraiche tot de helft inkoken en de saus op smaak brengen met peper en zout.
- De visrol in plakken van ongeveer 4 centimeter dik snijden en het plasticfolie verwijderen.
- De vistournedos in hete boter om en om bruin bakken en vervolgens in de op 170°C. voorverwarmde oven in 6-7 minuten verder gaar laten worden.
- De saus weer aan de kook brengen en met een klontje koude boter opkloppen met de staafmixer.
- De champagne door de saus roeren.
- De tournedos op voorverwarmde borden leggen en de saus eromheen schenken.
- Met zalmeitjes garneren.
- Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |