laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met kruidenboter
  ingrediënten:
   
  • 2 kg. Asperges
  • 20 gr. Zout
  • 50 gr. Boter
  • 1 bosje Peterselie
  • 100 gr. Boter
  • 1/2 Citroen
  • Zout en witte peper uit de molen
  • Geraspte nootmuskaat
  bereiding:
    - De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden
- Breng eerst de 100 gram boter op kamertemperatuur
- Pers de citroen en zeef het sap
- Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier Verwijder de stoeltjes en hak de blaadjes ragfijn
- Roer de boter smeuig, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat
- Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast
- Schil en gaar de asperges
- Snij de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden
- Haal de asperges met een schuimspaan of met twee vorken voorzichtig uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats