laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Artisjokbodems van Marina
  ingrediënten:
   
  • 6 grote artisjokbodems
  • 200 gram garnalen
  • bieslook
  • peterselie
  • 4 grote garnalen in hun pantser
  • kervel
  • enkele blaadjes sla
  • 2 dl mayonaise
  • 1 tomaat

  • [color=blue:57bd8eb06d]**Mayonaisesaus**[/color:57bd8eb06d]
  • 3 eidooiers
  • 1/2 liter olie
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 1 citroen
  • azijn
  • worcestersaus
  • zout, peper
  bereiding:
    - Maak de mayonaise.
-----Meng de dooiers met de mosterd in een kom. Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren. Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven.
-----Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn. Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn toe tot de oliesmaak verdwenen is.
-----Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestersaus.
- Maal twee artisjokbodems in de mixer fijn en voeg deze puree, nadat hij even is uitgeknepen bij de mayonaise.
- Hak de kruiden fijn en voeg een halve eetlepel van ieder bij de mayonaise. Meng de garnalen door de mayonaise.
- Vul alle artisjokbodems met dit mengsel. Garneer elke artisjokbodem met een grote garnaal. Leg de slablaadjes op een schaal. Zet er de artisjokbodems op.
- Snij de tomaat in vieren en leg de stukken tomaat tussen de artisjokbodems. Serveer koud.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats