laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kervelcremesoep
  ingrediënten:
   
  • 1,5 liter kippebouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 worteltje
  • 1 dl room
  • 50 gram kervelblaadjes
  • 1 blaadje foelie
  • 5 peperkorrels
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 eidooiers
  bereiding:
    - Maak wortel en sjalot schoon en snij beide fijn.
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin sjalot en ui. Voeg de geplette peperkorrels toe en de foelie. Als alles lichtbruin is voegen we de bloem toe, zodat een blonde roux ontstaat. We geven dan langzaam de bouillon bij en maken een gladde soep. Laat deze nog een half uur trekken en zeef ze.
- Hak de kervel fijn.Roer de eidooiers glad en roer er de room door. Geef deze liaison, van het vuur af, bij de soep. Maak de velouté af met peper en zout en roer er vlak voor het opdienen de gehakte kervel door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats