laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsmedaillons met Armagnac
  ingrediënten:
   
  • 4 kalfsmedaillons
  • 150 gram boter
  • 400 gram champignons
  • 1,5 dl slagroom
  • 0,5 dl armagnac
  • 0,5 dl bouillon
  • 4 sneden brood
  • citroensap
  • zout, peper
  • 2 sjalotjes
  bereiding:
    - Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
- Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes totdat ze kleur krijgen. Voeg dan de champignons toe en sauteer totdat alle losgelaten vocht verdwenen is. Houd het mengsel warm.
- Snij rondjes uit het brood waarop de medaillons passen. Bruineer deze in 50 gram boter en houd ze warm. Bestrooi de medaillons met zout en peper.
- Smelt 40 gram boter en sauteer hierin de medaillons aan beide kanten bruin, 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Deglaseer de braadboter met de armagnac, flambeer en voeg de room en bouillon toe. Laat de saus wat inkoken en monteer met de rest van de boter. Geef er een beetje citroensap bij. Leg de croutons op een voorverwarmde schaal, leg de medaillons erop, omring deze met champignons en schenk er de saus over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats