|
|
|
Nage van koolvis met koreander |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800 g koolvisfilets zonder vel, ontgraat, uit het dikste deel van de vis (haasje)
- peper en zout[color=blue:4c57e3ef67]
- **Voor de nage (soort geurige court-bouillon)**[/color:4c57e3ef67]
- 20 verse korianderblaadjes
- 3 middelgrote wortelen
- 2 takjes jonge selder
- 2 kleine preistengels
- 50 g hoeveboeter
- 1 mespunt korianderzaadjes
- 1 kruidentuiltje
- 1/2 dl witte wijn
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd het visvlees van de koolvis in fijne sneden en spreid ze uit op een groot bord, dat vooraf werd ingeboterd. Kruid met peper en zout.
- Snijd de wortelen, de selder en de prei in fijne staafjes van 3 cm lang. Kook ze beetgaar in 1/2 l water waaraan een klont boter, zout, peper, het kruidentuiltje en de korianderzaadjes werden toegevoegd. Haal ze uit het kookvocht en houd warm.
- Neem de helft van dit kookvocht, voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot 3/4 . Werk op met de resterende boter. Zeef de saus en ga de kruiding na.
- Plaats het bord met de koolvis in de stoomoven gedurende 1 à 2 minuten. Of bestrijk de vis met wat boter en plaats het bord in een voorverwarmde oven gedurende 2 à 3 minuten. Laat uitlekken.
- Schuif de vis op een schoon, voorverwarmd bord en overgiet lichtjes met de nage-boter. Strooi er de groentestaafjes over. Werk af met plukjes koriander.
- Serveer onmiddellijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|