|
|
|
Gegratineerde aspergesneetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 witte of groene asperges (vers of uit blik)
- 4 sneetjes casinobrood
- 1 dl witte saus, zelf gemaakt of uit een pakje
- 1 eierdooier
- zout
- peper
- versgeraspte nootmuskaat
- 4 plakjes gekookte ham
- 2 eetlepels versgeraspte oude kaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de asperges en snijd ze elk in twee stukken van ca 10 cm lang.
(Groene asperges worden alleen aan de onderkant geschild).
- Kook de aspergestukken in water met zout in circa 10 minuten, afhankelijk van de dikte, beetgaar.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Rooster de sneetjes brood.
- Maak de witte saus.
- Verwarm de ovengril voor.
- Roer de eierdooier door de saus en breng extra op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
- Beleg de sneetjes brood met ham en verdeel er de asperges over (let op dat ieder sneetje een gelijk aantal koppen telt).
- Lepel de saus er zo over dat de aspergekopjes onbedekt blijven.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet ze 1-2 minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Serveer meteen.
TIP:
- De ham kan eventueel vervangen worden door gebraden kalkoenfilet of andere vleeswaren.
- Voor een extra luxe versie kunnen de sneetjes brood met gerookte zalm worden belegd. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|