Brussels witloof met ravioli in paddestoelensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 kleine witloofjes
- 12 raviolivellen
- 150 g shii-take's
- 150 g oesterzwammen
- 1 sjalot
- 150 g witte champignons
- 1 dl truffelsap
- 1 citroen
- 1 dl hazelnotenolie
- enkele wolkjes pom-pom champignon
- 20 g truffels (als versiering)
- nootmuskaat
|
|
bereiding: |
|
|
- De witloofjes laten garen in een scheutje water en citroen, lichtjes gekruid met nootmuskaat, peper en zout. Van de shiitake, oesterzwam en gehakte sjalot een champignonduxelle maken.
- Het geheel in de blender mixen en lichtjes bijkruiden. De ravioli met deze duxelle vullen.
- De witte champignons in dobbelsteentjes snijden. Het witloof in een scheutje hazelnotenolie bakken. De gevulde ravioli pocheren.
- Het witloof warm houden en de pan blussen met de truffeljus. Een scheutje citroensap en hazelnotenolie toevoegen. De warme vinaigrette over het witloof en de ravioli gieten.
- Vervolgens de champigondobbelsteentjes errond strooien en versieren met de wolkjes pom-pom en truffelschijfjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|