laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brussels witloof met ravioli in paddestoelensaus
  ingrediënten:
   
  • 12 kleine witloofjes
  • 12 raviolivellen
  • 150 g shii-take's
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 150 g witte champignons
  • 1 dl truffelsap
  • 1 citroen
  • 1 dl hazelnotenolie
  • enkele wolkjes pom-pom champignon
  • 20 g truffels (als versiering)
  • nootmuskaat
  bereiding:
    - De witloofjes laten garen in een scheutje water en citroen, lichtjes gekruid met nootmuskaat, peper en zout. Van de shiitake, oesterzwam en gehakte sjalot een champignonduxelle maken.
- Het geheel in de blender mixen en lichtjes bijkruiden. De ravioli met deze duxelle vullen.
- De witte champignons in dobbelsteentjes snijden. Het witloof in een scheutje hazelnotenolie bakken. De gevulde ravioli pocheren.
- Het witloof warm houden en de pan blussen met de truffeljus. Een scheutje citroensap en hazelnotenolie toevoegen. De warme vinaigrette over het witloof en de ravioli gieten.
- Vervolgens de champigondobbelsteentjes errond strooien en versieren met de wolkjes pom-pom en truffelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats