Tjap tjoi van varkensvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gram mager varkensvlees of varkensrollade
- 1 maggieblokje
- 250 gram Chinese kool
- 100 gram tauge
- 1 paprika
- 100 gram (voorgekookte) sperzieboontjes
- 100 gram champignons
- 4 eetlepels ketjap manis of sieuw
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels Chinees poeder
- 2 uien
- 75 gram boter
- 2 eetlepels aardappelmeel
|
|
bereiding: |
|
|
- Het vlees koken met een bodempje water en maggieblokje tot het gaar is.
- Intussen de groenten schoonmaken en snijden.
- Een sausje maken van de ketjap of sieuw, fijngemaakt knoflook en Chinees poeder.
- Het vlees in dunne plakjes snijden en het sausje er over heen gieten.
- Een half uurtje laten intrekken.
- De uien snijden en fruiten in de boter.
- Daarna het vlees en de saus toevoegen.
- De saus binden met het aardappelmeel.
- Kopje water en de schoongemaakte groenten toevoegen, en laten stoven tot de groenten naar smaak gaar (of knapperig) zijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|