laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tjap tjoi van varkensvlees
  ingrediënten:
   
  • 600 gram mager varkensvlees of varkensrollade
  • 1 maggieblokje
  • 250 gram Chinese kool
  • 100 gram tauge
  • 1 paprika
  • 100 gram (voorgekookte) sperzieboontjes
  • 100 gram champignons
  • 4 eetlepels ketjap manis of sieuw
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Chinees poeder
  • 2 uien
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  bereiding:
    - Het vlees koken met een bodempje water en maggieblokje tot het gaar is.
- Intussen de groenten schoonmaken en snijden.
- Een sausje maken van de ketjap of sieuw, fijngemaakt knoflook en Chinees poeder.
- Het vlees in dunne plakjes snijden en het sausje er over heen gieten.
- Een half uurtje laten intrekken.
- De uien snijden en fruiten in de boter.
- Daarna het vlees en de saus toevoegen.
- De saus binden met het aardappelmeel.
- Kopje water en de schoongemaakte groenten toevoegen, en laten stoven tot de groenten naar smaak gaar (of knapperig) zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats