laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 grote garnalen in kruidige saus
  ingrediënten:
   
  • 16 grote garnalen
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels sereh
  • 1 vingerkootje laos
  • 1 vingerkootje trassi
  • 3,5 eetlepel sambal oelek
  • 2 blaadjes daon salam
  • 4 blaadjes djeruk perut
  • 1 handvol petehbonen
  • 1 eetlepel olie
  bereiding:
    - Maak de uien, knoflook, loas, trassie en sambal oelek fijn in de keukenmachine en bak ze met de sereh, daon salam en djeruk purut in de hete olie.
- Voeg de petehbonen toe en laat de saus zacht sudderen.
- Frituur de garnalen heel even dicht in de hete olie.
- Leg ze in de saus en laat deze nog zo'n 10 minuten op laag vuur in de garnalen trekken.
- Opdienen met mie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats