|
|
|
grote garnalen in kruidige saus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 16 grote garnalen
- 3 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels sereh
- 1 vingerkootje laos
- 1 vingerkootje trassi
- 3,5 eetlepel sambal oelek
- 2 blaadjes daon salam
- 4 blaadjes djeruk perut
- 1 handvol petehbonen
- 1 eetlepel olie
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de uien, knoflook, loas, trassie en sambal oelek fijn in de keukenmachine en bak ze met de sereh, daon salam en djeruk purut in de hete olie.
- Voeg de petehbonen toe en laat de saus zacht sudderen.
- Frituur de garnalen heel even dicht in de hete olie.
- Leg ze in de saus en laat deze nog zo'n 10 minuten op laag vuur in de garnalen trekken.
- Opdienen met mie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|