laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pisang pans
  ingrediënten:
   
  • rijpe banaan
  • boter of margarine
  • suiker
  • zout
  • citroen
  • ongeslagen slagroom
  bereiding:
    - Verwijder de schil van de banaan.
- Neem een koekenpan en smelt hierin een klontje boter of margarine totdat er schuim ontstaat.
- Leg de banaan in de hete boter en bak deze om en om.
- Strooi er ietsje zout op (niet vergeten, is belangrijk!)
- Zodra de banaan is verkleurd aan beide kanten ruim suiker op het vruchtvlees strooien en enige druppels citroensap.
- De suiker gaat nu caramelliseren.
- Zodra de suiker is opgenomen en de saus een stroperige aanblik toont, kan het geheel worden geserveerd.
- Als laatste schenkt men, op het bord, een scheutje room over het geheel.
- Variatie voeg een scheutje bananenlikeur toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats