laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Veloute van witloof op Damse wijze
  ingrediënten:
   

    25 g boter
    1 blokje kippenbouillon
    1 kruidentuiltje
    1000 g vast witlof
    300 g gerookte rivierpaling
    200 g aardappelen (bintje)
    1 geraspte nootmuskaat
    peterselie
    zout en peper
  bereiding:
    Bereiding:
Maak het witloof schoon en snij het in dikke schijven.
Schil de aardappel, spoel hem onder koud water en snij hem in grote blokken.
Braad de schijfjes witloof en aardappel 10 minuten aan in de hete boter.
Doe er de verkruimelde bouillon, het kruidentuiltje en 50 cl koud water bij.
Breng alles aan de kook. Bestrooi met zout en peper, dek af en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Als de velout? klaar is, verwijder dan het kruidentuiltje, mix en kruid met geraspte nootmuskaat.
Maak de gerookte paling schoon: verwijder het vel en de graten, snij de filets in fijne schijfjes en dan in blokjes. Laat ze 2 minuten aan weerszijden lichtjes kleuren in een pan met antikleeflaag en leg ze vervolgens tussen twee lagen keukenpapier.
Laat de velout? nog 5 minuten koken op middelhoog vuur.
Verdeel de gloeiend hete soep over diepe borden.
Versier met blokjes paling en gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats