Gepocheerde nectarine met pistacheroomijs en honin |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 (niet te rijpe) nectarines
- ca. 2 dl. witte wijn
- honing
- 1 liter pistache-roomijs
- 4 takje munt
- 4 wafeltjes[color=blue:e46e88d150]
- **honingsabayon:[/color:e46e88d150]
- 2 eidooiers
- 100 gr. bloemenhoning
- 1 dl. witte wijn
- 1 dl. Room
|
|
bereiding: |
|
|
- Plaats in een kleine pan halve nectarines op de bodem. Overgiet ze met de witte wijn, zodat ze net onder staan en doe er naar smaak honing bij. Breng het geheel aan de kook en haal de pan van het vuur. Laat alles afkoelen.
Bereiding honingsabayon:
- Klop het eigeel met de bloemenhoning en de wijn au bain marie tot een stevig schuim en koel het daarna al kloppend (ook au bain marie) in ijswater af.
- Sla de slagroom stijf en meng deze met het afgekoelde eiermengsel.
- Serveer in een diep bord de nectarinehelft met de pitholte naar boven. Plaats hierin een bolletje pistacheroomijs en lepel daarover de koude sabayon. Garneer eventueel met een takje munt en een wafeltje. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|