laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenfilet in een groentesausje
  ingrediënten:
   



  • 280 gr. kalkoen filet in kleine stukjes gesneden

  • 10 gr. boter
  • zout
  • versgemalen witte peper

    voor de saus:

  • 30 gr. sjalot
  • 40 gr. prei
  • 60 gr. wortel
  • 40 gr. knolselderij
  • 7 dl lichte gevogeltefond
  • 1 dl slagroom
  • 1 theel. fijngehakte dragon
  • 1 scheutje champagneazijn of witte wijnazijn
  bereiding:
    Snijd de sjalotjes, de prei, de wortel en de knolselderij voor de saus in piepkleine blokjes.
Verhit de boter in een braadpan tot er schuim op komt.
Bestrooi de kalkoenstukjes met zout en peper en braad ze tot ze kleur krijgen.
Voeg de groenteblokjes toe en laat fruiten.
Blus af met de gevogeltefond en laat inkoken.
Voeg de slagroom toe en laat mee inkoken.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper, de dragon en de azijn.
Serveer de kalkoen in de saus.

Geef er beetgaar gekookte pasta, polenta, rijst of gekookte aardappelen bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats