Romige Aardappelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui
- 300 gram (vastkokende) aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 liter kippenbouillon
- 3 dl melk
- 1 flinke bos peterselie
- zout en versgemalen peper
- 50 gram geraspte jongbelegen kaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en aardappelblokjes zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de aardappel in circa 10 minuten zachtjes gaar.
- Pureer het geheel met de staafmixer en meng ook de melk erdoor. Breng de soep weer aan de kook. Hak de peterselie heel fijn (in de keukenmachine). Roer de peterselie door de aardappelsoep en warm het geheel nog heel even door.
- Voeg zout en peper toe. Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi de kaas in een bergje in het midden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|