laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde aardappel met wortel en courgette
  ingrediënten:
   
  • 750 g aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 el boter of margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 dl melk
  • 1 dl koffieroom
  • 100 g geraspte Gruyere
  bereiding:
    - Schil de aardappelen en wortel en snij ze in dunne plakjes.
- Was de courgette en snij die ook in dunne plakjes.
- Vet een ovenschaal in en leg daarin eerst een laag aardappel-plakjes, daarna een laag wortelplakjes, een laag aardappelplakjes en een laag courgetteplakjes. Ga zo door tot alles op is en zorg ervoor dat de laatste laag uit aardappelplakjes bestaat.
- Bestrooi elke laag met wat peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de melk en koffieroom door elkaar en schenk dit over de plakjes. Strooi er de geraspte kaas over.
- Laat de gratin in het midden van een op 150°C voor-verwarmde oven in ongeveer 1 1/2 uur goudbruin en gaar worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats