Cappuccino / Chocoladecoupe |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 eetlepels chocoladesaus (flesje)
- 1/2 dl hete sterke (espresso) koffie
- 1 dl slagroom
- 1/4 liter vanilleroomijs
- 4 chocoladesticks melk
|
|
bereiding: |
|
|
- Los 1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels chocoladesaus op in de versgezette koffie. Laat dit mengsel afkoelen. Klop in eenkom de slagroom stijf met 1 eetlepel poedersuiker. Spel de helft van de het koffie/chocolademengsel door de room.
- Schep de helft van de room in 2 hoge wijde coupes. Schep er wat chocoladesaus op en dan het vanilleroomijs. Schenk de rest van het koffie/chocolademengsel en de chocoladesaus erover. Schep de rest van de room erover en garneer met de chocoladesticks. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |